dimarts, 6 d’octubre de 2015

9N som tots

Entre els actes preparats per mostrar el rebuig a la imputació de les autoritats catalanes que van fer possible la celebració del procés participatiu del 9 de novembre de 2014, hi ha fer arribar una carta de protesta a les instàncies judicials. Recordem que el president Mas, la consellera d'Ensenyament Irene Rigau i l'exvicepresidenta Joana Ortega han d'anar a declarar els pròxims dies 13 i 15 d'octubre al TSJC.


A la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
Adreça: Passeig Lluís Companys, 14-16
08018 Barcelona

Escric aquestes línies com a ciutadà/na que va exercir, com moltes altres persones, el dret a votar en el procés participatiu del 9N. En aquella data, 2,3 milions de persones vam exercir el dret democràtic de votar i expressar l'opinió sobre si volíem que Catalunya esdevingués un estat, i si aquest estat havia de ser independent.

Els vull EXPOSAR que aquest fet va tenir lloc després de nombroses i multitudinàries manifestacions en les quals es reunien milions de persones a favor de la voluntat de crear un estat propi i de poder expressar l'opinió sobre el futur de Catalunya. Fou així com, fruit d'una demanda popular, les institucions catalanes van posar les urnes el 9N, duent a terme aquell dia un acte democràtic, participatiu i pacífic.

És així com apel·lo a la seva condició de conciutadans i a la seva consciència per determinar que, en un Estat democràtic com en el qual vivim, és un contrasentit que es consideri delicte una consulta que pretén conèixer l'opinió de la ciutadania per exercir l'acció política.

Per tots aquests motius, com a particular els escric per DEMANAR-los que s'arxivin les causes obertes contra l'exvicepresidenta del Govern, Joana Ortega, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ja que ells van ser ferms transmissors d'un clam popular que exigia una consulta democràtica. En cap cas posar les eines de la democràcia, és a dir, posar les urnes, pot constituir delicte i, si ho és, aleshores els encausats hauríem de ser tots els ciutadans i ciutadanes que van demostrar conformitat amb la decisió anant a votar el 9N.

Moltes gràcies per la seva atenció.
Cordialment,