divendres, 30 de juny del 2017

Nova Gent 80

Avui, amb la recollida de les notes, l'alumnat ha posat el punt i final al curs 2016/17. A la nostra escola, juntament amb els corresponents informes de final de curs, se'ls fa lliurament de l'última revista del curs, corresponent per tant al tercer trimestre, i que pot ser una bona lectura per començar les vacances.
Una revista que serveix per acomiadar la colla de 6è, que després de nou anys deixa l'escola i enfila el camí cap a l'institut. Una revista que serveix per recollir les sortides de final de curs: educació infantil a Riudoms per conèixer les granotes; o les visites a l'Espai Xocolata i les Caves Vilarnau a Sant Sadurní d'Anoia de cicle inicial, els quals també van anar a pasturar a Capafonts; i cicle mitjà i superior van traslladar-se al Vendrell per conèixer la figura de Pau Casals, i les colònies al Camp d'Aprenentatge Els Monestirs del Cister, a l'Espluga de Francolí.
També es donen a conèixer activitats com el projecte Miró que han fet a educació infantil, el projecte eTwinning "Read&Share" que un any més han encapçalat els de sisè.
El recull de notícies, treballs dels alumnes, els premis del curs o les seccions de biblioteca i esports completen una revista farcida de continguts.
Acabo aquest apunt amb un petit fragment de l'editorial que diu així: "També han canviat els nois i noies; les cames se'ls han fet llargues, els seus rostres no semblen els mateixos, els dits guaiten per davant els sandàlies, i les bates i jaquetes els van estretes. S'han fet una mica més grans, exactament un curs més grans. I això implica que no sols han crescut els seus cossos, segurament també han millorat el seu vocabulari, són capaços de resoldre problemes més complicats i d'entendre alguns fenòmens de la naturalesa que no coneixien; saben més cançons, són més àgils, potser han descobert alguna afició que fins aleshores no coneixien i tenen més amics que el curs anterior".