divendres, 11 de setembre del 2020

Medalla d'Honor del Parlament 2020 al sistema de salut


El president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del Parlament, Roger Torrent, han encapçalat l'acte de lliurament de la Medalla d'Honor del Parlament, en la categoria d'or, als representants i les representants dels professionals del sistema de salut de Catalunya, en reconeixement a la tasca duta a terme amb motiu de la pandèmia de Covid-19.
L'acord del Parlament diu: "Davant d'una crisi d'extrema gravetat, sostinguda en el temps, aquests professionals han donat una resposta excepcional en tots els àmbits del model de salut del nostre país i han impedit que el nombre de víctimes fos més elevat". A més, afegeix, "la qualitat del seu treball, el risc al qual s'han sotmès i el seu generós sobreesforç multiplicant recursos i hores de feina en un context de gran tensió i enorme complexitat, mereixen un reconeixement especial de la societat catalana".
Sens dubte un guardó per posar en valor la tasca dels professionals de la salut que han fet funcionar l'engranatge sanigari del país i amb aquesta Medalla d'Honor "expressar-los de manera solemne l'agraïment del poble de Catalunya pel seu treball diari i, en particular, pel que han dut a terme durant la crisi sanitària".
Com es diu en l'acord unànime del Parlament, la sanitat pública universal és una eina essencial del país, i als servidors públics els correspon vetllar per "garantir-ne els recursos i les polítiques que en permetin el seu millor funcionament, en les millors condicions per als professionals".
La Medalla d'Honor del Parlament és una distinció creada per la Mesa del Parlament l'any 2000.