diumenge, 6 d’agost del 2023

Malpàs 118

 El número 118 de la revista Malpàs (juny de 2023) arriba amb un editorial marcat per l'etapa estiuenca: "Amb l’arribada de l’estiu es posa el punt i final al curs escolar, però aquests últims dies també fan un parèntesi les diferents competicions esportives o els cursos organitzats per les entitats o per l’Ajuntament. Hi ha una aturada necessària per al setembre reemprendre-ho amb força i energia. Si bé unes activitats s’aturen, n’hi ha d’altres que es posen en marxa a l’estiu com l’Escola d’Estiu, l’Aplec de Sardanes i Sant Cristòfol, el futbol sala, les nits a la fresca, l’Ascó Batega, i fins arribar a la festa major, punt àlgid de l’estiu".

El pes informatiu d'aquest número està relacionat amb les eleccions municipals del passat 28 de maig: es publiquen els noms de les candidatures que van concórrer als comicis així com els seus respectius programes electorals, i i finalment es recullen els resultats sorgits de les dotzenes eleccions municipals d'ençà l'any 1979. El bloc informatiu es complementa amb les notícies locals, de l'Ajuntament, del Consell Comarcal i d'ANAV, així com dels nostres centres educatius i de l'Associació Cultural Lo Llaüt.

En aquesta ocasió Mariona Batiste López, estudiant del Cicle Superior d'Educació Infantil, protagonitza la secció "I tu què estudies?" ; mentre que Paquita Borrell ens parla de Ca Cullera a la secció "Noms de les cases del poble".

La mirada al passat ens l'apropa Montse Ortiz i Felip Fucho parlant del davantal, i Biel Pubill apropant-se a la construcció de catxaperes, entre d'altres articles.Interessant recuperar unes fotografies de l'Ascó d'ahir, concretament de la festa de Sant Joan de 1979 amb una foguera al Fossar Vell.

Al "Racó Literari" es passa revista a la Nit de la Cultura 2023 en la qual es van lliurar els diferents premis Vila d'Ascó (de les lletres i de la fotografia) i es va comptar amb l'actuació de l'Elena Gadel.