dijous, 22 d’agost del 2024

De quan s'escollia Miss Ascó

Des de 1963 Ascó va incorporar el pubillatge com un dels actes centrals de la festa major d'estiu. Primer de tot tres noies -entre 17 i 20 anys aproximadament- que representaven la vila al llarg de l'any. El 1984 es va incorporar el pubillatge infantil: tres nenes de 9 anys que acompanyaven el pubillatge gran. Finalment, l'any 2008, es va incorporar els nois i els nens com a representants d'Ascó dins del pubillatge.

Però quin precedent tenim del pubillatge en el marc de la festa major? L'elecció de Miss Ascó. Us adjunto com s'anunciava al programa de 1934:

El dia primer d'Octubre
Últim dia de la Festa, davant d'un Tribunal competent, tindrà lloc amb la màxima solemnitat el nomenament de MISS ASCÓ obsequiant-se a l'agraciada formosa Senyoreta amb un Magnífic i Elegant Mantell de Manila que se li farà lliurament a l'acte, obligant-se a l'hora cercar un jove ballador per dansar sols la primera part d'un ball, amb el MANTELL posat a sobre, qual parella serà obsequiada per la Comissió amb caramels, confetti, etc. etc.