dimecres, 9 de gener del 2008

Caçadors de paraules

El dilluns va començar la segona temporada de Caçadors de paraules, un dels millors programes que ara per ara es poden veure a TV3, i que ja en la seua primera temporada va assolir un bon èxit d’audiència.
El format del programa és tot un encert ja que ens apropa a la nostra llengua i ho fa oferint el ric ventall del lèxic ja sigui sectorialment (en oficis o espais diversos) o territorialment (per exemple el català a la Catalunya Nord o al primer tram de l’Ebre català).
Precisament la normativització i l’estandarització de la llengua (especialment amb la influència dels grans mitjans de masses) ha provocat que es perdi la riquesa del matís de les paraules o que alguns dialectalismes hagin perdut l’ús. Per tant, un programa com aquest, ajuda al seu coneixement i difusió.
Amb això no vull dir que no calgui un estàndard de la llengua fort i estès, ja que precisament la gran tasca gramatical i ortogràfica que van fer personatges de la talla de Pompeu Fabra a principis del segle XX va ajudar a fer del català una llengua moderna i de cultura, d’alta cultura.
Esperem que Caçadors de paraules mantingui l’interès entre l’audiència i que TV3 aposti per productes de qualitat, al mateix temps que compleix les funcions d’una televisió pública, formar i entretenir, i en el nostre cas, normalitzar la llengua, que no oblidem, és un dels principis fundacionals de TV3.

El primer programa va ser dedicat al llenguatge dels polítics.
Audiència: 728.000 persones. Share: 22’2%