diumenge, 27 de gener del 2008

CERE 25 anys

Aquest dissabte el CERE ha donat el tret de sortida a un any carregat d’activitats, i és que a les ja habituals, se n’afegeixen de noves per commemorar que un dia d’estiu, a Vinebre, ja fa 25 anys, un grup de persones plenes d’inquietuds culturals van encetar el trajecte del Centre d'Estudis de la Ribera d’Ebre.
Aquest primer acte s’ha celebrat al Casal Sant Jordi de Flix sota la conducció d’Albert Pujol, que ha anat donant pas als diferents intervinents.
En primer lloc el president de l’entitat, Josep Moragrega, ha donat a conèixer les activitats preparades per aquest 2008 amb les quals el CERE serà present a tots els pobles de la comarca (presentacions de publicacions, la fira del llibre, jornades diverses, la sirga d’or, certàmens literaris...)
Després han pres la paraula Xavier Vega, director dels Serveis Territorials de Cultura, Lluís Salvadó, delegat del govern de la Generalitat a l’Ebre, i Pere Muñoz, alcalde de Flix. Tots tres han remarcat la trajectòria de l’entitat en aquest període, han enumerat persones que han estat clau en la història del CERE i la importància que ha adquirit al territori de l’Ebre així com el fet que el CERE hagi esdevingut també una pedrera de dirigents en altres àmbits. Cal esmentar precisament la vinculació tant de Vega com de Muñoz en la fundació del Centre d’Estudis, i en el cas del darrer, esdevenint president en dues etapes.
L’Orfeó de Flix ha tancat l’acte amb un magnífic concert.