dimecres, 30 d’abril del 2008

Festcat08

La Festcat és la proposta formativa del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació en el camp de la cultura popular i tradicional. Participa de la contínua renovació de la nostra cultura popular que, amb unes profundes arrels, creix cap al futur.

Són quatre escoles repartides arreu del país, adreçades als elements de la festa -Llívia-, la dansa tradicional -Esterri d'Àneu-, el joc tradicional -Horta de Sant Joan- i la música tradicional i folk contemporani -Torroella de Montgrí-.

A Horta de Sant Joan es durà a terme el 12è Curs de Jocs Tradicionals. Com que el joc és vida, a l'Escola de Jocs Tradicionals anirem a la teoria des de la pràctica, a la raó des de l'emoció i a la física des de la química. El món del joc tradicional també és ple de missatges, valors i significats en tots els àmbits d'estudi i d'aplicació. Aquest any un dels eixos principals serà la connexió del joc amb els oficis, cercant continguts i fonts d'inspiració per a la pràctica en l'educació, el lleure o el turisme cultural. El caràcter transversal del joc també ens ha de permetre atendre la seva relació amb el territori, la recerca o fins i tot les noves tecnologies. Us animem a gaudir i aprofundir en el coneixement aplicat del joc tradicional.


Més informació: www.gencat.cat/cultura/festcat
Tel. 932 157 411