dilluns, 7 d’abril del 2008

Trobada d’Entitats a la Serra d’Almos

La V Trobada d’Entitats i Associacions Culturals de les comarques de la diòcesi de Tortosa es celebrarà el dissabte 12 d’abril a la Serra d’Almos, enguany amb l’objectiu d’analitzar la recerca i gestió del patrimoni industrial de les Terres de l’Ebre

9’30h Recollida de la documentació (Sala d'actes de les Oficines Municipals de la Serra d'Almos. c/Major, 19 ).

9’45h Inauguració de la jornada.

10h Ponències:
- El patrimoni hidràulic al País Valencià: de l'inventari a la posada en valor, a càrrec de Sergi Selma Castell.
- La dinamització turística i el patrimoni industrial, a càrrec de Josep M. Pey, gerent del Pla de Dinamització del Producte Turístic Industrial i de la Innovació Tecnològica de Catalunya.

11’15h Pausa – Cafè.

11’30h Presentació d'experiències de recerca i gestió del patrimoni industrial a les Terres de l'Ebre:
- L'arqueologia industrial de Móra d'Ebre, a càrrec de Julio Monfort, Associació Cultural la Riuada.
- El patrimoni industrial del riu de la Sénia. Estat de la recerca i propostes d'intervenció, a càrrec de Victòria Almuni, coordinadora del grup de treball del Centre d'Estudis Seniencs.
- L'impacte socioeconòmic de les grans infraestructures energètiques al nord de la Ribera d'Ebre, a càrrec de Josep M. Piñol, Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre.
- L'Inventari de patrimoni hidràulic de l'Ebre: béns immobles, a càrrec d'Àlex Farnós, Tere Gilisbars i Xavier Ribas. Museu del Montsià.
- Les Mines de Bellmunt, Museu de les Mines, a càrrec de Gemma Barceló.

13h Debat.

13’30h Espai obert: presentació de projectes o activitats que tinguin lloc a les Terres de l'Ebre l'any 2008 o que es programin per als propers anys per part dels centres participants.

14h Dinar (Fonda Barcelona de Móra la Nova).

16h Visita al projecte de Centre d'Interpretació del Ferrocarril de Móra la Nova, a càrrec de l'Associació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari Industrial