dimecres, 17 de desembre del 2008

Presentació del llibre La Festa de Sant Antoni als Països Catalans

El proper dissabte 20 de desembre, a les 19:30h, tindrà lloc a la sala d’actes de l’Ajuntament d’Ascó la presentació del llibre La festa de Sant Antoni als Països Catalans a càrrec del senador i batlle de Flix Pere Muñoz.
Aquesta publicació és resultat de les I Jornades d’Estudi de la Festa de Sant Antoni celebrades a Ascó el febrer de 2006 i que ara veuen la llum a partir de l’edició que en fa el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE).
El volum recull la totalitat de ponències i comunicacions presentades en les jornades que van estar organitzades per l’Associació Cultural Lo Llaüt d’Ascó, CERE, el Museu del Montsià, Carrutxa i l’Institut Ramon Muntaner.
La participació en aquelles jornades de persones procedents de les illes Balears, del País Valencià i del Principat fa que aquesta publicació doni a conèixer àmpliament el tractament que es fa de la festa de Sant Antoni arreu dels Països Catalans i les diferents maneres d’entendre i viure la festa en els àmbits de la devoció popular, de l’etnografia de la festa i de la funció social que aquesta té.