dilluns, 27 de setembre del 2010

Coneixent la Ribera d'Ebre

La setmana passada es va cloure la tercera edició del curs Coneguem la Ribera d’Ebre que organitza el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i compta amb la col·laboració de l’ajuntament de Flix. Igual com en les edicions anteriors, el desenvolupament de l’activitat va ser un èxit amb una participació considerable de públic a l’espai de ca Don Ventura –sobretot veïns de Flix i docents-.
Els temes proposats van resultar molt interessants i complien amb els objectius amb què es va impulsar el curs: donar a conèixer, difondre aspectes de la nostra comarca des d’àmbits diversos (història, arqueologia, etnologia, llengua i literatura, societat...). A més, les persones encarregades de pronunciar les xerrades van saber aprofundir en les temàtiques d’aquest any des de la proximitat i amb vocació pedagògica.
Els temes tractats van ser l’estela funerària de Vinebre, la dona pagesa de la Ribera d’Ebre, Artur Bladé i les construccions de pedra en sec, els quals van ser exposats per Margarida Genera, Teresa Castelló, Núria Grau i Julio Monfort respectivament.
Finalment cal felicitar i agrair la tasca d’impuls del curs i de dinamització de l’activitat d’Àngels Pérez, membre de la Junta Directiva del CERE.