diumenge, 5 de setembre del 2010

Recursos Turístics Intangibles de la Ribera d’Ebre

Aquest estiu s’ha presentat un Pla d’actuacions turístiques que posa en valor els recursos turístics intangibles de Catalunya –n’ha identificat més de 2.000 arreu del territori català-. Aquest iniciativa presenta un llistat ordenat i per categories d’aquests recursos i del desplegament d’un pla d’actuacions prioritàries. El Pla i el Catàleg de recursos turístics intangibles esdevé un atles que recull els llocs i esdeveniments històrics succeïts a Catalunya que tenen transcendència des d'una perspectiva europea i universal.
L'atles identifica fins a 40 elements del patrimoni històrico-cultural de Catalunya com a recursos d'elevat potencial turístic, i que recullen els llocs i els esdeveniments històrics succeïts a Catalunya que tenen transcendència des d'una perspectiva europea i universal. La creació d'aquest mapa respon a l'objectiu del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, de donar a conèixer i posar a l'abast dels sector turístic el potencial de Catalunya en matèria de recursos turístics intangibles.
Divendres passat, el conseller Josep Huguet, de visita a les Terres de l’Ebre, va signar els convenis de col·laboració amb els ajuntaments de Flix, Ascó i Tivissa per a la promoció dels recursos turístics intangibles d’aquests municipis de la Ribera d’Ebre. D'acord amb aquests protocols signats, el Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, i aquests municipis col·laboraran per posar en valor els recursos turístics intangibles identificats a cadascuna d'aquestes localitats per l’esmentat Pla d’Implementació. A Flix s'impulsarà el turisme a través d'espais i rutes sobre les guerres carlines; a Ascó sobre espais i llocs associats als moriscos; i Tivissa, promocionarà el patrimoni arqueològic dels ibers.