dissabte, 18 de setembre del 2010

La festa de la Jota de la Ribera

Ja fa una setmana que Miravet va acollir la primera festa de la jota de la Ribera d’Ebre i encara no n’havia tingut ocasió de parlar. Va ser una diada excel·lent que va comptar amb una nombrosa presència de gent dels diferents municipis de la comarca. Tothom va quedar satisfet de com es va desenvolupar la trobada amb un caire festiu i de germanor fantàstic, i a la vegada reivindicant la jota com una dansa catalana.
A la mostra es van ballar les jotes dels sis pobles que a dia d’avui la mantenen dins del seu calendari festiu: Ascó, Benissanet, Flix, Miravet, Rasquera i Riba-roja d’Ebre. Les jotes van ser interpretades per la Banda de Música de Benissanet. Prèviament les autoritats i l’estudiós Josep Bargalló ens havien adreçat unes paraules com a preludi de la tarda-nit que ens esperava. Va cloure la jornada l’actuació a la plaça de l’Arenal de Miravet del grup de jotes Ramell vingut des de Castelló.
Des de l’organització, on cal destacar la bona feina duta a terme per la tècnica de cultura del Consell Comarcal i membre del CERE, Mireia Grangé, s’ha fet un balanç molt positiu que ens convida a continuar tirant endavant la iniciativa que anirà itinerant pels diferents pobles de la comarca i amb l’esperança que altres municipis s’animin a recuperar aquest ball tan identificat al nostre territori.

Blogs amics que s’han fet ressò de la festa:
Biel http://bieljoc.blogspot.com/2010/09/miravet-somple-de-jota.html
Jaume http://blocdejaume.blogspot.com/2010/09/1a-festa-de-la-jota-de-la-ribera-debre.html