diumenge, 8 de setembre del 2013

4a Festa de la Jota de la Ribera d'Ebre a Ascó

El dissabte 14 de setembre tindrà lloc la 4a Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre que, en aquesta edició es durà terme a Ascó, a la plaça del Casal. Ascó pren el relleu a les poblacions de Miravet, Flix i Rasquera, que han estat els pobles amfitrions en les edicions precedents. 
Si a la primera edició (2010) van ser sis els pobles participants, aquesta xifra ha anat augmentant fins arribar a tretze. Una mostra de la vitalitat amb què els diferents pobles de la comarca s'han emprès la recuperació o el manteniment d'aquesta dansa que tant ens identifica.

El programa és el següent:
17.30 h: Inauguració per part de les autoritats i d'Artur Gaya, membre de Quico el Cèlio, el Noi el Mut de Ferreries.

18.00 h: Taller de jotes. Taller obert a tothom que vulgui aprendre a ballar jotes de la comarca.

19.00 h: Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre. La Banda de Música de Benissanet interpretarà les jotes de la comarca. Es farà una petita parada per descansar durant la qual Artur Gaya ens farà unes jotes improvisades.

En aquesta  edició de la Festa de la Jota, es repeteix l'experiència de l'any passat on les noves tecnologies seran protagonistes amb el 2n Premi INSTAGRAM #jotaribera2013Consisteix en fer fotografies durant la Festa amb el telèfon mòbil i penjar-les a l'Instagram. 
Aquestes són les bases del concurs: