dijous, 7 de febrer del 2019

Programació de la Mobile Week a la Ribera d'Ebre


Ruta Instagram Points de la Ribera d’Ebre
Tipus: Tallers
Districte: Ribera d'Ebre
On: Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Adreça: Plaça Sant Roc, 2 · 43740 Móra d'Ebre
Data: 18/02/2019
Horari: 10 h
L’activitat busca que els usuaris d’Instagram passegin per la Ribera d’Ebre seguint els punts marcats per la ruta. S’instal·laran diferents senyals Instagram points en diversos llocs amb vistes panoràmiques emblemàtiques de la Ribera d’Ebre, a partir de les imatges que ja es troben fotografiades en el compte d’Instagram@Riberadebreturisme gestionat per l’àrea de turisme del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. L’objectiu és que els visitants puguin situar-se i fer les mateixes fotos quan visitin la comarca. Amb aquesta iniciativa és busca també fer un ús de caire turístic del telèfon mòbil a través d’Instagram i la resta de xarxes socials, a partir d’ imatges dels actius més importants de la comarca.

Mòbils retro: conèixer com eren els primers telèfons
Tipus: Tallers
Districte: Ribera d'Ebre
On: Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Adreça: Plaça Sant Roc, 2 · 43740 Móra d'Ebre
Data: 18/02/2019
Horari: 10 h - 15 h Del 18 al 22 de febrer
L’activitat busca realitzar una exposició que mostri diferents models de telèfons mòbils des dels inicis de l’aparició dels primers aparells a finals dels anys 90. Cada telèfon tindrà una petita fitxa on s’explicarà la marca, model i any aproximat d’aparició al mercat. A més, es prepararan unes preguntes relacionades amb els models i la informació de les fitxes perquè els visitants les omplin durant la visita i les respostes les dipositin en una urna. Entre totes les participacions encertades es sortejarà una experiència de navegació en piragua pel riu Ebre.

Imatges de la Ribera d’Ebre Pixel Art
Tipus: Tallers
Districte: Ribera d'Ebre
On: Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Adreça: Pl. Sant Roc, 2 · 43740 Móra d'Ebre
Data: 18/02/2019
Horari: 19 h
L'activitat busca mostrar la tècnica del Pixel art en diferents imatges de llocs representatius de la comarca de la Ribera d’Ebre. El Pixel Art és una forma d’art digital, creat per ordinador a partir de l’ús de programari d’imatges rasteritzades, on les imatges són editades a nivell de píxel. Els gràfics en la majoria de videojocs per a PC antics (o relativament limitats), videoconsoles, calculadores gràfiques o videojocs de mòbil són en la seua majoriapixel art. Es realitzarà una exposició amb totes les imatges tractades en aquesta tècnica, on s’explicaran els passos realitzats perquè tothom pugui aprendre a realitzar-la.

DÍGIT, tendències i cultura digital sobre la Mobile Week Ribera d’Ebre 2019
Tipus: Altres
Districte: Ribera d'Ebre
On: Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Adreça: Plaça Sant Roc, 2 · 43740 Móra d'Ebre
Data: 18/02/2019
Horari: 10.30 h
L’espai radiofònic mensual DÍGIT, tendències i cultura digital impulsat per Ràdio Móra d’Ebre Cadena SER compta amb la col·laboració de la secció de Cultura digital del CERE i el departament d’informàtica del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. En l’espai es pretén que els oients no es perdin res sobre cultura digital i se senti parlar en cada programa d’idees i coses noves sobre com afecta la tecnologia a la nostra vida. Com serà la setmana de la Mobile Week Ribera d’Ebre 2019 es parlarà sobre les diferents activitats programades, aspectes més destacats, etc. i es farà un balanç de com afectarà aquesta gran activitat a la comarca de la Ribera d’Ebre en un present i en un futur immediat.

Com traure més partit del meu mòbil
Tipus: Tallers
Districte: Ribera d'Ebre
On: Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Adreça: Plaça Sant Roc, 2 · 43740 Móra d'Ebre
Data: 20/02/2019
Horari: 12 h
A partir de l’experiència acumulada els darrers anys pels tècnics i dinamitzadors del departament d’informàtica del Consell Comarca de la Ribera d’Ebre, es faran una sèrie de recomanacions, trucs i bones pràctiques per millorar l’ús que en fem del telèfon mòbil a nivell professional i personal. L’activitat està oberta a tothom, tingui la edat que tingui, però especialment també s’adreçarà als càrrecs electes i treballadors públics. Es parlarà de millores al voltant de l’ús de la bateria, configuració de correus electrònics, ús de certificats digitals, aplicacions especialment útils, entre d’altres informacions d’interès pels assistents. La informació estarà adaptada tant per telèfons amb sistema iOS com en Android.

Llibres i realitat augmentada, com aprofitar-ho
Tipus: Famílies
Districte: Ribera d'Ebre
On: Ajuntament de Garcia
Adreça: Carrer Major 31 · 43749 Garcia
Data: 20/02/2019
Horari: 17.30 a 19.30 h
Aquesta activitat vol fomentar la relació, cada vegada més estreta, entre el món del llibre i la tecnologia. L’activitat està pensada per potenciar entre la ciutadania l’ús de mòbils i tauletes i els llibres en paper a través de la tècnica de la realitat augmentada. Les diferents biblioteques municipals de la Ribera d’Ebre seran els espais on es realitzarà i els seus bibliotecaris/es els encarregats de conduir-les entre els seus usuaris. Amb el suport dels tècnics del Telecentre de la Ribera d’Ebre, els responsables d’aquests espais municipals portaran a terme aquesta activitat, adreçada principalment per a famílies amb nens/es entre 5 i 10 anys, però també oberta a tota la ciutadania. El taller treballarà amb unes làmines que es colorejaran primer, i que a l’estar pensades i dissenyades de forma especial, amb una aplicació de realitat augmentada, un adult acompanyat d’un nen/a, podrà jugar i aprendre coses noves.

Programació infantil amb Scratch
Tipus: Tallers
Districte: Ribera d'Ebre
On: Biblioteca de Móra la Nova
Adreça: Av. de Lluís Companys, 17 · 43770 Móra la Nova
Data: 20/02/2019
Horari: 18:30 h
Les noves eines tecnològiques i robòtiques són el complement ideal per a una educació eficaç i orientada al futur. La utilització de les mateixes implica nombrosos avantatges. D’una banda, són el mitjà gràcies al qual els estudiants poden aprendre les matèries considerades com “tradicionals” i també els permeten iniciar-se en el món de les noves tecnologies i de la programació. Scratch és el llenguatge de programació ideal per iniciar-se en aquest món de la programació. Des dels seus inicis va ser concebut per ajudar els més joves en l’educació i crear el germen del llenguatge de programació bàsic en els estudiants. A més, la utilització d’Scratch a les escoles com a eina en diferents assignatures o com a activitat extraescolar porta nombrosos avantatges. La Biblioteca de Móra la Nova, a través del voluntari local Marc Font, ha realitzat diferents tallers d’aquesta temàtica adreçada de 8 a 12 anys, amb una gran acollida per part dels nens i les famílies.

Viquimarató Ribera d’Ebre
Tipus: Tallers
Districte: Ribera d'Ebre
On: Biblioteca de Móra la Nova
Adreça: Av. de Lluís Companys, 17, 43770 Móra la Nova
Data: 22/02/2019
Horari: 17h-19h
El Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) va organtizar l’any 2018 a les biblioteques de Móra d’Ebre i de Flix dos sessions informatives per impulsar un grup de viqui-voluntaris de la Ribera d’Ebre que treballin plegats per introduir a la Viquipèdia en català el màxim de referències informatives sobre la comarca. Aquesta activitat te per objectiu principal crear un grup de viqui-voluntaris de la Ribera d’Ebre que durant tota una tarde treballin plegats per introduir a la Viquipèdia en català el màxim de referències informatives sobre la comarca. L’activitat està oberta a qualsevol persona que, un cop arribi a la biblioteca de Móra la Nova, lloc on es realitzarà se l’ajudarà i se la formarà perquè en el mateix moment faci una nova entrada en un tema que triï que tingui relació amb la Ribera d’Ebre i que existeixin fonts formals reals a Internet sobre ella. Aquest projecte i que el CERE coordinarà perquè de forma semestral tots els participants voluntaris ajudin a augmentar la presència d’informació ben referenciada i veraç de la nostra comarca a Internet a través de la gran enciclopèdia digital ca.viquipedia.org.

Ús dels serveis AOC d’administració electrònica i mòbil
Tipus: Conferències
Districte: Ribera d'Ebre
On: Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Adreça: Plaça Sant Roc, 2 · 43740 Móra d'Ebre
Data: 22/02/2019
Horari:10 h
Una de les revolucions més importants que ha tingut l’administració local els darrers anys és la Llei 39/2018 del procediment administratiu comú amb l’administració electrònica com a eix central. Les administracions públiques estan obligades a verificar la identitat dels interessats en el procediment administratiu, mitjançant la comprovació del seu nom i cognoms o denominació o raó social, segons que correspongui, que constin al document nacional d’identitat o document identificatiu equivalent. Els interessats es poden identificar electrònicament davant les administracions públiques a través de qualsevol sistema que disposi d’un registre previ com a usuari que permeti garantir-ne la identitat. En aquest taller s’exposaran les principals novetats dels serveis digitals first mobile (e-TRAM 2.0, MyGov) i d’autenticació basada en mòbils (idCAT Mòbil i Mobile Connect).

Què és SmartCATSud? Projecte d’impuls de temes Smart a la província de Tarragona
Tipus: Conferències
Districte: Ribera d'Ebre
On: Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Adreça: Plaça Sant Roc, 2 · 43740 Móra d'Ebre
Data: 22/02/2019
Horari: 12 h
La modernització i la innovació dels serveis que l’administració pública presta als ciutadans, s’ha constituït com una de les funcions primordials d’aquesta administració local, motiu pel qual s’ha reconegut la necessitat d’incorporar les tecnologies de la informació i les comunicacions (TIC) a la gestió i als serveis oferts als ciutadans, amb la finalitat d’assolir objectius de millora dels serveis públic i l’eficiència operativa. El projecte la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region SmartCATSud promou, en aquest context, que les entitats que s’afegeixin al conveni de col·laboració en l’àmbit de les ciutats intel·ligents tenen per objectiu afavorir l’intercanvi d’experiències i coneixement, la innovació, el foment de l’emprenedoria, l’execució de projecte conjunts i la internacionalització d’aquestes iniciatives d’alt valor. En aquesta exposició, especialmente destinada a les administracions locals supramunicipals i Ajuntaments de més de 5.000 habitants, s’explicarà l’acord de col·laboració per avançar conjuntament en un àmbit clau de futur com és el dels territoris intel·ligents, una gran oportunitat de futur i una necessitat avui en dia per reactivar la nostra economia.

DÍGIT, tendències i cultura digital sobre la Mobile Week Ribera d’Ebre 2019
Tipus: Altres
Districte: Ribera d'Ebre
On: Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Adreça: Plaça Sant Roc, 2 · 43740 Móra d'Ebre
Data: 22/02/2019
Horari: 12.30 h
L’espai radiofònic mensual DÍGIT, tendències i cultura digital impulsat per Ràdio Móra d’Ebre Cadena SER compta amb la col·laboració de la secció de Cultura digital del CERE i el departament d’informàtica del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. En l’espai es pretén que els oients no es perdin res sobre cultura digital i se senti parlar en cada programa d’idees i coses noves sobre com afecta la tecnologia a la nostra vida. Com serà la setmana de la Mobile Week Ribera d’Ebre 2019 es parlarà sobre les diferents activitats programades, aspectes més destacats, etc. i es farà un balanç de com afectarà aquesta gran activitat a la comarca de la Ribera d’Ebre en un present i en un futur immediat.