dijous, 14 de febrer del 2008

Visitem la biblioteca

Dimarts i dimecres, els diferents cursos del CEIP Sant Miquel vam anar a la Biblioteca Municipal d’Ascó a visitar l’exposició de llibres T’estimo... o no. A la biblioteca ens esperava un amfitrió molt especial, el pallaso Udol que ens va explicar la quantitat de llibres que podem llegir i que expressen sentiments i emocions, situacions d’afecte que, a vegades, el nostre alumnat ha viscut i en les quals ens hi podem veure fàcilment reflectits.
La presidenta del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil convida a la mostra amb aquestes paraules: Vine, busca, remena, tria i estima…Que cada olleta té la seva tapadoreta!

La mostra es divideix en vuit àmbits amb els seus corresponents plafons i en reprodueixo alguns extractes:
- Presentació
- Els amics
Ah! L’amistat... Quina gran experiència! La literatura per a infants petits sovint tracta la relació d’amistat entre dos o més amics. I sovint ho fa mitjançant protagonistes animals.
- Amistat entre oposats
L’amistat és un banc de proves per comprendre i estimar generosament “l’altre”. (...)Com més diferent és l’altre, més valor té l’amistat... o l’amor.
- La responsabilitat afectiva
De mica en mica, i des de ben menuts, l’afecte fa esdevenir els protagonistes d’aquestes històries més i més responsables d’allò que fan o diuen.
- L’enamorament... i el casori
Des de fa anys i panys hi ha moltes rondalles de prínceps i princeses que s’enamoren i es casen.
- La informació sempre va bé
A la famosa pregunta “D’on vénen els nens?” sempre serà millor donar-li una resposta dialogada de viva veu. No obstant això hi ha força llibres que faciliten aquest diàleg (...) de vegades a través de l’humor, de vegades més seriosament.
- La família
Tant de bo que tots els infants del món tinguessin una família! Però quina mena de família? N’hi ha tantes!
- Gelosia i altres danys
Malauradament, en nom de l’amor es cometen mals gravíssims. La literatura per a infants i joves no obvia aquest aspecte dolorós de les relacions afectives. La solitud, el menyspreu, la gelosia i els abusos (...)


BubbleShare: Share photos - Find great Clip Art Images.

Ens resta animar els pares a animar a la lectura als xiquets i xiquetes i fer de les biblioteques un espai habitual.