dijous, 9 de juliol del 2009

El Baphomet i la taula esmaragda

Aquest va ser el títol amb què l'amic Miquel Esteve, de Móra la Nova, va guanyar el XX Premi Literari Vila d’Ascó –la temporada del doblet, ja que uns mesos abans havia aconseguit el XXV Premi de Narrativa Ribera d’Ebre amb Heydrich i les agents del saló Kitty -.
El Baphomet i la taula esmaragda és una novel·la capaç d’endinsar-te en un ambient d’enigmes i secrets, on els salts temporals per determinats períodes de la història i dels seus protagonistes hi juguen un paper important (templers, carlins, maçons, jesuïtes...) per tal d’acabar desentrellant l’enigma alquímic que ressegueix en Ton Domènech a partir dels seus propis avantpassats.
Malgrat aquest anar endavant i endarrere en cap cas dificulta la lectura, sinó que per sí mateix justifica el propi esdevenir del relat. L’ambientació al nostre territori, fa si cal, la novel·la molt més captivadora, i en cap cas, decau l’interès tal i com van avançant els esdeveniments.

2 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

jo l'he llegit fa poc. Quan tinc a les mans novel.les d'aquest tipus, penso en la feinada que ha tingut l'autor per a idear primer totes les peces, i després encaixar-es de forma que no trontolli l'estructura i que el relat sigui amè i seductor

Miquel Esteve ha dit...

Gràcies vice presi! Si has xalat és el que compta! Una abraçada i bon estiu...

Miquel