dissabte, 17 d’abril de 2010

Presentat Perxes i asgorfes

El dijous 15, per la tarda, va tenir lloc la presentació del volum deu de la col·lecció La Galvana: Perxes i asgorfes. L'encarregada va ser l'amiga, mestra i escriptora Laura Mur, qui ens va mostrar de quina manera havia vist la col·lecció que vam encetar ara fa deu anys i que almenys de moment fa una aturada.
Laura va perfilar la col·lecció, va compartir la mirada amb què els havia disfrutat. Ella hi ha descobert poesia, emocions i... memòria. Després ha volgut anar presentant el nou volum de la companyia de veus que han glosat Ascó, l'Ebre i la comarca com Carmel Biarnés, Andreu Carranza, Jordi Ferrús, Albert Guiu, Artur Bladé i Desumvila, Gerard Vergés i Desideri Lombarte. Només li podem agrair la sensibilitat i la generositat de les seues paraules. Gràcies Laura!
La presentació ha resultat ser bastant emotiva per a tots, tanquem un cicle que ha estat possible pels veïns que ens han deixat les seues imatges, ens han cedit les seues vivències i anècdotes, ens han obsequiat amb els seus records i ens han permès anar dibuixant pinzellades de la història d’Ascó del darrer segle parlant de vestits, de feines, de festes, de missa, de l’escola, del menjar i del riu.
Ha estat inevitable fer balanç i com no, d'agrair a tots qui han fet possible poder tirar endavant aquesta aventura (col·laboradors, institucions i entitats) i tots aquells qui han fet dels volums de La Galvana una eina per compartir un somriure, un somni o una llàgrima.
Recupero un petit fragment amb què vaig cloure la meua intervenció: De totes maneres, tot i que inevitablement una fotografia antiga és una mirada al passat que va acompanyada d’una mica de nostàlgia, no ens equivoquem! No podem viure només mirant enrere, al passat, sinó que el present, com diu la pròpia paraula, és el regal de què disposem.

1 comentari:

Seve i Wene ha dit...

Bon dia!


Som la Núria i el Ramon i hem creat un bloc de fotografia antiga de la ciutat de Tortosa i en extensió de totes les Terres de l'Ebre, per donar a conéixer el patrimoni i el passat dels pobles de les nostres comarques.

Volem que sigui un bloc participatiu i obert a tota la ciutadania, ja que tots podem aportar fotografies que il·lustrin la nostra història i cultura, i al mateix temps potenciar la seva recuperació i estima envers el territori.

Vos enviem aquest correu per tal de fer una xarxa àmplia per donar a conéixer el bloc i que tothom hi pugui participar. Esperem la vostra col·laboració en la difusió d'aquesta iniciativa per a les Terres de L'Ebre.

Aprofitem l'avinentesa per saludar-vos. Esperem que us agradi i que us engresqueu a enviar fotografies.

Salut!

Correu: seveiwene@hotmail.com
Bloc: http://tortosaantiga.blogspot.com/