diumenge, 4 d’abril del 2010

Processó de l'Angelet

Amb la Processó de l’Angelet del Diumenge de Pasqua es posa el punt i final als actes litúrgics més destacats de la Setmana Santa d’Ascó. Aquesta processó seria la variant que pren a Ascó la processó de l’Encontre. La particularitat és la figura de l’Àngel que anuncia la bona nova de la resurrecció de Jesús. Aquest acte s’emmarcaria dins de la tipologia dels Actes Sagramentals que servien per instruir els fidels sobre el significat de la celebració.
La processó al Pla de l’Església compta amb la interpretació de música en directe d’una peça composada per aquesta celebració a càrrec d’un músic local, Miquel Salvadó.
La processó discorre per sobre d’una catifa blanca, on a una banda s’hi situa el Santíssim Sagrament sota pal·li, i a l’altre costat l’àngel que porta una bandera blanca, les nenes que porten l’estendard i la bandera, i finalment els joves que porten la imatge de la Mare de Déu. Tots els protagonistes de la processó segueixen una sèrie de passos i de reverències prèviament assajats.
Acaba l’acte amb les xiquetes més petites que llencen pètals de flors a la Custòdia.
BONA PASQUA!