dilluns, 9 de gener del 2012

La mostra dels antics abocadors a la Serra d'Almos

Després d'haver estat a Rasquera, Ascó i Tivissa, l'exposició Què en fèiem de la brossa? sobre els antics abocadors de residus de la comarca de la Ribera d'Ebre continua el seu periple per la nostra comarca, en aquesta ocasió al poble de la Serra d'Almos. La presentació de la mostra tindrà lloc aquest dissabte 14 de gener a les 19 hores a al sala d'actes de l'ajuntament (carrer Major, 19). L'exposició romandrà oberta fins el 22 de gener i es podrà visitar en horari d'oficines i de biblioteca.
L'activitat està organitzada pel Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE), la Càtedra DOW-URV de Desenvolupament Sostenible i l'EMD de la Serra d'Almos. Hi col·laboren el Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili i el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.
Recordem que l'exposició consta d’una dotzena de “rollers” que mostren la situació dels abocadors abans de l'entrada en funcionament del primer dipòsit controlat de residus municipals de la Ribera d’Ebre situat al terme municipal de Tivissa (1994) i imatges a l’actualitat, acompanyades de textos explicatius breus.
L'exposició neix arran del treball de recerca dirigit pel professor de la URV Òscar Saladié i ha comptat amb la col·laboració de Robert Vinyes.