diumenge, 22 de gener del 2012

Tarragona 2012

Tarragona és la Capital de la Cultura Catalana 2012
La Capital de la Cultura Catalana s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l'any 2004. L’organització Capital de la Cultura Catalana, membre del Bureau Internacional de Capitals Culturals, desenvolupa també periòdicament campanyes de promoció i dinamització cultural.
Objectius i eixos de treball

La designació de Tarragona suposarà posa èmfasi en els següents aspectes:


-D’una banda, serà l’any del reconeixement, de creadors, entitats, gestors professionals, col·lectius..., és a dir, de les persones amb nom i cognoms que treballen per a la cultura, i serà un any en què, d’aquesta manera, es reforçarà la visibilitat de la nostra xarxa d’agents per tal d’aconseguir més intercanvi a tots els nivells i entre diversos sectors socials i econòmics.

- D’altra banda, inevitablement, també serà l’any de la reflexió estratègica conjunta, en què tots, els més i els menysimplicats, hauran de contribuir a dibuixar el futur que es vol per a la ciutat.

- En tercer lloc, serà l’any en què s’obriran nous canals de cocreació que permetin el diàleg directe amb la resta de la ciutadania, amb persones amb nom i cognoms que se situen fora del cercle estricte d’implicats en la generació de cultura.

- I, finalment, també serà l’any en què es contribuirà a la reflexió, al debat, sobre les potencialitats de la cultura catalana en el moment actual. Per això, Tarragona viurà un any que es desplegarà en quatre eixos de treball.


Ja han acollit la capitalitat cultural les ciutats de Banyoles (Pla de l’Estany) 2004; Esparreguera (Baix Llobregat) 2005; Amposta (Montsià) 2006; Lleida (Segrià) 2007, Perpinyà (Rosselló) 2008, Figueres (Alt Empordà) 2009, Badalona (Barcelonès) 2010 i Escaldes-Engordany (Principat d'Andorra) 2011. Després de Tarragona, ho serà Ripoll el 2013.

Més informació:

http://www.ccc.cat/