dilluns, 9 de setembre del 2013

Fem via, fem història

Aquesta setmana Catalunya farà història. Serà la demostració de la voluntat d'un sector majoritari del país a favor del dret a decidir, i en aquest cas, a decidir llibertat. Una via de milers de persones que enllaçarà el país de sud a nord. La força que demostrarà el poble de Catalunya és imparable. Som portadors d'un missatge de llibertat, de dignitat i d'esperança. Volem donar a conèixer al món la voluntat del poble català d'assolir la independència per la via pacífica i democràtica.
Hem de ser dignes en l'assumpció del llegat de tots aquells catalans que han defensat la nació fins i tot en circumstàncies molt adverses. Una de les persones que al segle passat va ser portador d'un missatge de pau i d'un missatge de defensa de la nostra terra, que ha esdevingut una icona per la seva dignitat, va ser el mestre Pau Casals. Ens ha llegat un bagatge ple de dignitat. Va fer un discurs a les Nacions Unides amb un clam de pau al món, a la vegada que va ser una crida a defensar els drets nacionals i històrics del nostre país.
A més, va internacionalitzar "El cant dels ocells". Va donar a conèixer al món una cançó popular catalana. Com la Via Catalana, que neix de la societat catalana, i que es vol donar a conèixer al món. La interpretació d'una cançó que fa posar la pell de gallina, i que escoltant-la molts s'emocionen pel missatge que ha acabat portant arreu.
És per això, que en aquest apunt que s'enllaça amb altres blogs per la independència, vull retre un homenatge a tots aquells, molts dels quals ja no hi són, que van portar el missatge de Catalunya al món. A ells devem haver arribat fins aquí. Ara que aquesta Via ens situï més a prop de la fita.
Visca Catalunya!



Vaig a tocar una melodia del folklore català titulada El cant dels ocells. Els ocells, quan són al cel van cantant: «peace, peace, peace» (pau, pau, pau). I és una melodia que Bach i Beethoven i tots el grans haurien admirat i estimat. I, a més, neix de l’ànima del meu poble, Catalunya." 
PAU CASALS

Aquest és un article que participa de la iniciativa de la cadena de Blogs per la Independència. M'enllaço amb l'Arnau i el seu blog Retratos de la historia, i dono la mà al blog A peu de Jaume Pubill: 
http://blogs.avui.cat/jaumepubill/

2 comentaris:

Quadern de mots ha dit...

Fem història. Bona diada!!!

cadena ha dit...

M'ha costat molts dies arribar fins aquí, perquè la cadena de blogs va ser llarga i el temps per llegir tots els posts, és limitat.

Tot i així és un plaer seguir-vos i retrobar aquestes mans enllaçades de blog a blog. I els vostres posts, tots interessants.

Moltíssimes gràcies per participar.

Tenim 315 blogs enllaçats a favor de la independència. Hem pensat de mantenir aquest blog que els agrupa a tots, viu, no deixar-lo callat. I volíem demanar-te una cosa.

Si en algun altre moment tornem a fer alguna activitat conjunta tots aquests blogs, voldries tornar a participar?

Sí és que sí, envia'ns simplement un d'acord o un sí o un OK, a l'adreça nostra i t'enviarem per correu qualsevol iniciativa blocaire que surti a favor de la independència.. avisar-vos blog a blog és molt lent.

cadenablogs2013@gmail.com

Gràcies dobles!!!

Sóc la carme, encara que posi cadena, escric des del correu de la cadena de blogs.