dimecres, 16 d’abril del 2014

Malpàs 82

La revista Malpàs arriba de nou a les nostres llars (número 82, març de 2014) apropant-se de nou a l'actualitat social i cultural d'Ascó. La portada ens mostra la torre de la gúmena de l'antic pas de barca (foto de Biel Pubill).
L'equip de redacció es posiciona amb un editorial crític davant el nou Pla Hidrològic Nacional que novament posa en perill la sostenibilitat del cabal del riu Ebre. La primera part de la revista incorpora la part més informativa amb les notícies generades per l'ajuntament i el consell comarcal, així com amb un recull de la premsa comarcal.
En tractar-se de la primera revista de l'any, coneixem els asconencs i les asconenques nascuts l'any 2013, així com la memòria d'activitats de l'Associació Cultural Lo Llaüt.
Un extens reportatge fotogràfic dels Tres Tombs, de les corrides de cavalls, matxos i rucs, dels jocs de plaça per Sant Antoni; i de la festa de Carnaval ens mostren les imatges dels esdeveniments lúdics d'aquest trimestre.
També es pot destacar la comunicació presentada per M. Lourdes Ambrós, "Un tast a la festa de Sant Antoni d'Ascó". Articles d'opinió, records fotogràfics, el racó literari  o la nova secció "Asconencs pel món" són altres seccions que complementen la revista.