dimarts, 8 d’abril del 2014

#VolemVotar

Avui era un dia remarcat en el recorregut del procés endegat pel Parlament de Catalunya per poder votar i decidir el futur del nostre país. Avui era el dia del #VolemVotar#QueremosVotar davant d'un Congrés de Diputats contrari a una voluntat majoritària del poble català. 
Els representants del Parlament que defensaven la proposta de la transferència de la competència per convocar la consulta han estat brillants en les seves intervencions. Jordi Turull (CiU), Marta Rovira (ERC) i Joan Herrera (ICV-EUiA) han estat dignes representants del batec majoritari de la societat catalana per poder votar. Quelcom tan senzill com exercir la sobirania donant la veu a la ciutadania. 
Davant la democràcia, hem rebut un cop de porta i un menyspreu fins al punt d'escoltar com alguns representants tenien la poca categoria política de rebutjar la proposta tot titllant els catalans (sobiranistes) d'opressors, intolerants i obsessionats. 
Els representants dels partits majoritaris del Congrés espanyol han actuat amb altes dosis de cinisme, quan no de mala fe. Socialistes i populars, populars i socialistes, en el tema català, tanto monta, monta tanto
Quant als partits catalans, han estat a l'alçada que requeria un debat com el d'avui. De totes maneres, hi ha interrogants sobre alguns d'ells. On era el PSC? No els hem vist defensant la consulta acordada que portaven al seu programa electoral. Estan guanyant punts per esdevenir un partit irrellevant a Catalunya. D'altra banda, mentre CiU ha passat de pantalla i s'ha situat clarament en posicions independentistes, Duran i Lleida continua pidolant un acord. Probablement avui no és la veu que millor representa l'actual CiU. 
Cal agrair els vots d'aquells diputats valencians (Compromís), aragonesos (Chunta), bascos (PNB, Amaiur, NaBai), gallecs (BNG) i canaris (Nueva Canarias) que han donat suport a la proposta catalana. 
Finalment, el president Mas ha acabat fent una valoració del transcurs del debat. Novament ha demostrat el seu compromís amb el procés i continua exercint el lideratge amb dignitat.
I és que, malgrat tot, #VolemVotar!

1 comentari:

xavier pujol ha dit...

Volem votar...volem volar!

Fita