divendres, 17 d’octubre del 2014

El primer heroi

L'últim llibre publicat per Martí Gironell ens fa retrocedir uns quants segles, fins i tot mil·lennis, per situar-nos en la trama d'El primer heroi. Una novel·la que ens condueix a un període fascinant i desconegut de la nostra història i dels nostres orígens, però tot i així, ho fa amb un mestratge, que com diu Eudald Carbonell en el pròleg, "t'imagines que ets un més de la tribu".
Sens dubte, hi ha hagut una tasca de documentació i recerca que es percep en els múltiples detalls que van des de la situació dels diferents poblats, fins a aspectes quotidians com l'alimentació, els rituals, l'organització de la tribu i els rols dels seus membres, etc.
El protagonista és Ynatsé, el protegit pels déus, que té com a missió trobar un remei que posi fi a un mal que està afectant la seva comunitat, el Clan dels Cavalls. És per això que comença un viatge que el portarà a "descobrir" nous territoris i a interactuar amb altres comunitats. Serà un viatge amb un punt èpic que li reportarà nous aprenentatges, fins que retorna a casa, on l'esperen els altres membres de la tribu, juntament amb la seva companya Aynires i el seu fill Zeb.