dissabte, 4 de juny del 2016

Defenseu-nos en la batalla, de Miquel Reverté

Miquel Reverté va guanyar la XXVII edició del Premi Literari Vila d'Ascó (2015) amb l'obra Defenseu-nos en la batalla. Es tracta d'una novel·la negra que ens trasllada a Tortosa, ciutat on s'ha comès un assassinat coincidint amb la festivitat de Sant Miquel. Un crim amb les mateixes característiques que els que porten succeint cada 29 de setembre dels darrers deu anys: l'assassí fa una creu al pit de la víctima i deixa una frase amb sang de la l'assassinat: "Ningú com Déu". Els llocs on succeeixen els crim tenen alguna relació amb Sant Miquel, ja que hi ha alguna església o advocació al seu honor.
Arran de l’assassinat, els mossos d’esquadra inicien les tasques d’investigació, i acudeix a Tortosa el comissari de la Policia Nacional Miquel Subirats. En la història es van treballant altres punts de vista, com una periodista del Diari de l’Ebre, Maria Cabanes, o el mossèn de la residència d’avis Sant Miquel de Tortosa, Josep Miquel Lleixà.
Mentre la història avança amb interès, es van descabdellant altres històries. El mossèn ha coincidit en les altres destinacions en què han succeït els diferents crims. La periodista aconsegueix publicar informació valuosa sobre el cas, que fa que el comissari procuri coincidir amb ella. La figura del comissari Subirats presenta algunes ombres,
Però en un moment inesperat, la trama fa un gir i es van accelerant els esdeveniments amb situacions sorprenents.