dimarts, 27 de desembre del 2016

Guardó Pau Casals

En el Consell Executiu d'avui, el govern de la Generalitat ha creat el Guardó Pau Casals que atorgarà a la persona escollida tasques de representació, promoció i projecció internacional de la cultura catalana durant un període de dos anys. D'aquesta manera, es pretén situar el model cultural del país com a referent i marca internacional.
Així, amb aquest guardó, no únicament es vol distingir personalitats rellevants en l'àmbit cultural català, sinó també encarregar-los tasques de representació, promoció i projecció de la cultura catalana arreu del món amb l'objectiu d'amplificar el missatge de Catalunya com a país de prestigi, d'excel·lència i de qualitat.
Aquest guardó s'atorgarà amb periodicitat biennal i es concedirà a títol vitalici i honorífic, i sense cap mena de retribució.
L'elecció de Pau Casals per donar nom al guardó respon precisament a què ha estat una de les figures més destacades de la cultura catalana del segle XX, però també perquè va actuar d'ambaixador de Catalunya i de la seva cultura en la seva trajectòria. Precisament la seva defensa de la identitat col·lectiva en moments complicats i la seva empremta musical l'han convertit en un símbol de Catalunya.