diumenge, 20 de maig del 2018

Malpàs 98


Amb una mica de retard, des de fa uns dies ja està disponible un nou exemplar de la revista Malpàs que arriba al número 98 i s'aproxima a la celebració dels 25 anys. 
L'editorial es fa ressò de la moció per l'alliberament dels presos polítics i pel retorn dels exiliats que va aprovar el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre el passat mes de març.
Com sempre, un bloc important de la revista és la informació local i comarcal a partir de les notícies generades per l'ajuntament d'Ascó, el consell comarcal i ANAV, així com de la premsa comarcal.
En tractar-se del primer número de l'any 2018 hi trobem les fotografies dels nens i nenes nascuts l'any 2017 i un article sobre el Padró d'Habitants  a 1 de gener de 2018.
En l'apartat d'opinió hi ha uns articles sobre la presència del programa El foraster de TV3 a Ascó, un manifest a favor de la consolidació del model educatiu català així com un que convida a pensar sobre l'origen etimològic del Pas de l'Ase.
Les seccions I tu, què estudies? compta amb l'experiència de Judit Llop; mentre que l'Asconencs pel món té com a protagonista la Joana Clivillé.
En l'apartat Arrels tenim imatges de la festa de Sant Antoni, de la pujada al Calvari per Setmana Santa i de la Processó de l'Angelet.
Altres seccions que trobem són les propostes literàries de Can Solfa, el racó literari, els jocs d'abans, i les informacions de l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre, el CERE i l'Institut de Flix; així com el recull d'activitats programades per l'Associació Cultural Lo Llaüt.