dilluns, 17 d’agost del 2020

'Entre togues i reixes', de Joaquim Forn


Poc després que es donés a conèixer la sentència en què es va condemnar els polítics catalans independentistes a més de 100 anys de presó, qui va ser conseller d'Interior l'any 2017, Quim Forn, va publicar el llibre 'Entre togues i reixes'.
Es tracta d'una publicació en què Forn ens apropa a les petites coses que prenen una altra dimensió quan un porta dos anys de presó -en el moment d'aparèixer el llibre- i que en pocs mesos ja seran tres els anys que porta privat de llibertat.
El llibre arrenca amb la sortida de la presó de Lledoners per dirigir-se cap a Soto del Real, on van estar tancats els presos polítics durant el judici al Suprem. Però els seus pensaments també ens traslladen a l'atemptat a Barcelona de l'agost de 2017 o al desenvolupament de la jornada de l'1 d'octubre. Dos moments en què el govern de Catalunya va funcionar com un veritable govern d'Estat, i en certa manera, la presó que estan complint és la factura que estan pagant per formar part d'un govern desacomplexat que havia de dur Catalunya a la independència.
Es relaten episodis com la vaga de fam del Nadal de 2018 -Forn hi va estar 17 dies- o la candidatura del mateix Joaquim Forn a l'alcaldia de Barcelona a les municipals de 2019.
'Entre togues i reixes' esdevé un testimoni d'aquests anys que ja formen part de la nostra història, i que de ben segur, encara té pàgines per escriure.