dissabte, 1 d’agost del 2020

Malpàs 106


De fa uns dies que el nou exemplar de la revista Malpàs és al carrer (número 106, juny de 2020). Una revista que és un reflex del període de confinament que s'ha viscut fruit de la pandèmia de la Covid-19. En aquest especial s'ha donat veu a bombers, vigilants, personal de la residència, mossos i sanitaris, que han continuat al peu de canó; també s'ha comptat amb la participació de botiguers i comerciants que han mantingut oberts els seus negocis per tal de poder prestar els seus serveis. Aquesta revista vol ser un reconeixement a la seva tasca.
També hi trobem la mirada d'aquelles persones d'Ascó que han passat el confinament a altres indrets del món, així com la visió d'alguns joves estudiants del poble.
Però encara hi ha altres continguts, com per exemple la carta adreçada pel conseller Jordi Turull, agraint el calendari que se li va fer arribar a la presó; així com un recull d'activitats confinades realitzades en el darrer trimestre (Setmana Santa, Sant Jordi, la festa de Sant Pere Màrtir, Santa Paulina).
La secció I tu... què estudies? té com a protagonista Míriam Llop Borràs (Ciències Ambientals a la Universitat de Barcelona).
A la secció Arrels hi trobem material divers: un petit esbós dels tres asconencs deportats als camps nazis, unes originals "Illeres" (que ens recorden les havaneres) i els jocs a l'auca de Joan Amades.
L'Ascó en xifres ens aproxima a les dades dels ERTOs arran de la Covid-19 a la Ribera d'Ebre. I no hi falten les seccions D'interès ciutadà (sobre els procediments judicials entre parelles/matrimonis o divorciats després del confinament) i Medi Ambient (sobre els residus).
La portada és una foto creativa de la lluna plena del passat mes de maig, obra d'Héctor García.