dijous, 25 de març del 2021

Ascó se suma al Cicle Gaudí

Ascó se suma aquesta setmana al Cicle Gaudí després de signar un conveni amb l'Acadèmia del Cinema Català, esdevenint així una de les 77 poblacions catalanes que projecten cinema català un cop al mes des de setembre a març. El Cicle Gaudí és una aposta pel cinema de proximitat, programant exclusivament cinema de producció catalana amb l’objectiu de prestigiar la cinematografia feta aquí i fomentar un hàbit de consum en el públic català.

El Cicle Gaudí és un projecte que impulsa l’Acadèmia del Cinema Català amb el suport de les quatre Diputacions Catalanes, la Generalitat de Catalunya i la Fundació Víctor Grífols i Lucas. És l’únic circuit estable a Catalunya que promou el consum de cinema català arreu del territori. En el marc d’aquest cicle es projecta cada mes una pel·lícula catalana estrenada recentment a sales comercials.

Ascó projectarà el cinema l'últim divendres de cada mes, i demà es comença amb Terra de Telers de Joan Frank Charansonnet.


SINOPSI

La Julieta, una nena de sis anys, arriba amb la seva família al lloc on es desenvoluparà la seva nova vida. És l’any 1923 i com tantes altres famílies han hagut de fugir de la misèria del camp per establir-se a Colònia, però començar de nou en un nucli tancat no serà fàcil. Els records d’una infància feliç, marcats per la industrialització, l’ànima viva d’una nena que es converteix en dona i la duresa de la guerra civil a la caiguda de la dictadura, acompanyaran l’espectador durant més de seixanta anys mostrant-li tots els camins que el destí li ofereix. Finalment els ulls de la Julieta, madurs i savis, es tancaran en l’únic lloc que ha conegut: la seva estimada Colònia.

Terra de telers mostra un camí poètic de la vida de dues germanes i de tots els habitants d’una colònia industrial a la llera del Llobregat (ubicada a la Catalunya Central).