dissabte, 28 de març del 2009

El zoo d'estiu


Aquest segon trimestre a classe hem llegit El zoo d’estiu, un llibre d’Isabel Córdova. Per mi ha estat inevitable recordar El zoo d’en Pitus, un clàssic de Sebastià Sorribas i que ha acompanyat a força generacions d’alumnes al llarg de molt de temps i que no passa de moda. Encara recordo la lectura en veu alta que en fèiem a les classes de català, em sembla que era a 7è -jo encara sóc de l’EGB-.
El zoo d’estiu té la capacitat de crear una trama senzilla però plena de peripècies divertides protagonitzades per la Sílvia i la seua iaia Marta en companyia d’un munt d’animalons. El que havia de ser un estiu avorrit, ja que la Sílvia s’havia quedat sense vacances per haver suspès dos assignatures, es converteix en unes setmanes en què té ben poc temps de descans.
Com acostuma a ocórrer en aquest tipus de literatura adreçada als petits, conté un rerefons amb la transmissió de valors com poden ser el respecte als animals o la convivència iaia-néta.
A la classe ens ha interessat molt. Segur que als més “animalaires” no els hi hagués fet res passar una aventura com aquesta.