dimecres, 30 de juny del 2010

Jocs i esports tradicionals a Catalunya

Aquest és el títol de la publicació que l'amic Biel Pubill ha fet juntament amb Pere Lavega i Antoni Costes. Es tracta del primer de dos volums de què constarà l'obra.
Jocs i esports tradicionals a Catalunya és un manual riquíssim de l'ampli ventall de jocs i esports que han pogut catalogar de la pràctica del nostre país. I no és únicament el recull el que el fa interessant, sinó també la fórmula de presentació amb una clara aplicació didàctica.
Ens presenten els diferents jocs a partir de fitxes en què hi podem trobar les diverses denominacions que rep a diferents indrets, ens descriu com s'hi juga, ho relacionen amb usos i costums de la vida quotidiana i inclouen un apartat de recursos i orientacions didàctiques.
A més cada fitxa compta amb uns pictogrames que ens indica el tipus de joc, quants jugadors hi poden participar, el material necessari, l'edat dels jugadors i l'espai on es practica (interior o exterior). A més sempre s'acompanya amb una fotografia del joc.
En aquesta ocasió el llibre inclou més de trenta pràctiques lúdiques distribuïdes en els apartats: jocs individuals o psicomotors, jocs d'oposició i artesans de les nostres joguines. Ah! i també un apartat dedicat a la forma de triar en el joc que inclou una bona colla de cantarelles.
Felicitats als autors per aquest acurat i pràctic recull.