dissabte, 12 de juny del 2010

Recull de Narrativa Breu per a Joves Sant Jordi 2009

Des de fa uns anys, la Regidoria de Cultura de l’ajuntament d’Ascó edita els relats guanyador del Premi de Narrativa Breu per a Joves Sant Jordi. Tot i que el premi consisteix en una gratificació econòmica, la publicació de les obres dels autors novells crec que és un premi de molta consideració.
Al mes de març es va presentar el llibre amb els relats guanyadors a l’edició de 2009, però fins ara no he tingut ocasió de llegir els relats publicats. Cal felicitar els autors i esperonar-los en la seua faceta literària. Ells han estat Àngels Montaña, Glòria Montaña (categoria de 14 a 17 anys) i Lídia Domènech i Joan Montaña (categoria de 18 a 20 anys).
Els temes que ens proposen són variats, en alguns casos vinculats a l’actualitat, a les preocupacions de la gent d’avui –la immigració o la caça il·legal de foques-, però també hi trobem un relat històric en el qual ens trasllada la repressió d’una dictadura –la de Primo de Rivera- on el protagonista agafa consciència de lluita per la llibertat; però també hi ha lloc per a la ficció i la imaginació amb un televisor que mostra el futur.

Els relats guanyadors en la XIX edició del Concurs van ser:
- Akana, missió i esperança d’Àngels Montaña
- La petita foca de Glòria Montaña
- Un bocí de la meva vida de Lídia Domènech
- Andròmina de Joan Montaña

Felicitats a tots ells!