dissabte, 23 de maig del 2020

Arriba la fibra òptica a Ascó

La fibra òptica ja ha arribat a Ascó. Per fi, podrà gaudir de l’alta velocitat! D'aquesta manera, millorarà de manera notable les condicions dels qui vivim, treballem i emprenem a Ascó. A més, serà una font de noves oportunitats, i un atractiu més de dinamització econòmica ja que la Fibra Òptica ens aportarà una sèrie d'avantatges considerables:
  • una millora de la competitivitat de les empreses ubicades al nostre municipi.
  • un polígon industrial més atractiu i competitiu.
  • un estalvi econòmic amb la interconnexió dels edificis municipals.
  • una millora dels serveis de l’Administració Municipal.
  • una millora en la qualitat de vida dels nostres convilatans.
La Xarxa GRETA és una iniciativa de l'Ajuntament d'Ascó amb la col·laboració de la Fundació Guifi.net i la plataforma #enstoquenlafibra per accelerar la implantació d’una xarxa de fibra òptica mancomunada a la zona de les Garrigues, Ribera d'Ebre i Terra Alta.

L’objectiu és que aquesta xarxa acabi arribant a qualsevol llar o empresa amb independència de la seva ubicació, potenciant l'economia local i amb diversitat d’alternatives comercials. A la iniciativa s’hi poden adherir Ajuntaments, ciutadania, empreses i operadors locals.

Des d’Ascó, es fa una crida als municipis que ens envolten, a sumar-se a aquesta iniciativa, que ja és una realitat.

De moment, dues operadores han estat les que han mostrat interès, i seran les que en un inici ens oferiran els serveis tant d’internet, com també de telefonia fixa i mòbil. Aquestes són Punt d'Accés i EbreCom.

Es tracta d’operadores de proximitat, i podreu trobar més informació sobre aquestes, a la web https://xarxagreta.cat/

Aquestes operadores disposaran d’un estand presencial a la població durant els primers dies d’implantació, per tal de resoldre qualsevol dubte i facilitar els tràmits de contractació.  S'ubicaran al Centre Neuràlgic amb el següent horari d'atenció al públic:
  • PUNT D'ACCÉS: Els dilluns, dimecres i divendres, del 25 de maig al 26 de juny, de 10h a 14h.
  • EBRECOM: De dilluns, a divendres, del 25 de maig al 26 de juny, de 10h a 18h.
És així com es fa realitat un projecte que demostra la capacitat de teixir models cooperatius, d’economia local i de desenvolupament social entre municipis, i fer xarxa més enllà dels localismes.

Benvinguts al segle XXI!