dissabte, 2 de maig del 2020

Sant Miquel de Maig


Avui dissabte s'hagués hagut de celebrar la festivitat de Sant Miquel de Maig a Ascó, una petita celebració que s'emmarca a l'ermita de Sant Miquel, ubicada a l'accès nord de la població.
Aquest 2020 fa seixanta anys es va realitzar un col·lecta per la restauració de l'ermita, en els dies previs de la festivitat que havia de tenir lloc el 8 de maig de 1960 (data en què es commemora l'aparició de Sant Miquel a Monte Gargano).
Per la col·lecta, es va repartir un fullet informatiu amb aquest text:

Pro-ermita de San Miguel - ASCÓ
Al objeto de recabar fondos para la restauración de la ermita de San Miguel, se invita a los vecinos del barrio a colaborar en la suscripción abierta en favor de la misma.
A la casa cuyos vecinos hagan un donativo de 10 Ptas. se les entregará un abono para una persona, para entrar gratuitamente a los espectáculos que se realizarán en esta Villa a tal objeto.
Las listas de los donantes, serán puestas a la vista del público en la tablilla de la Iglesia Parroquial.
El sábado día 30 del actual y el domingo día 1º de mayo, una comisión pasará a domicilio para recoger los donativos y les dará papeles de colores paa que engalanen las calles.
La Comisión, espera de los asconenses se sumarán a este acto que tanto dice en favor de la ermita de San Miguel y les da las más expresivas gracias por adelantado.

Ascó, abril de 1960

La Comisión Organizadora