dimarts, 12 de maig del 2020

Malpàs 105

Fa uns dies que podem fullejar el número 105 de la revista Malpàs (març de 2020) que fa un repàs al primer trimestre de l'any, que haurem de dir, el d'abans del coronavirus, i amb una portada espectacular de les corrides de cavalls de Sant Antoni de l'Albert Morales.
En l'editorial es fa un agraïment a les persones que han col·laborat en la revista els últims 27 anys i en especial, es té un record per Miquela Batiste, traspassada recentment, i que a Malpàs va recollir desenes i desenes de dites i refranys, de corrandes i oracions, de poemes, històries i anècdotes.
Un clàssic del primer exemplar de l'any és el recull de fotografies dels nadons nascuts l'any anterior. Però tampoc hi poden faltar els apunts festius, en aquest cas, el pregó de la festa de Sant Antoni a càrrec dels Majorals i Majorales de 2020, i el pregó de la festa de Santa Àgueda, pronunciat per l'Anna Ferrús. Els reportatges fotogràfics també tenen un rerefons festiu: l'exposició de diorames d'Ignasi Biarnés, el Pessebre Vivent a l'entorn de Cal Cavaller, Sant Antoni, Santa Àgueda i Carnaval.
En les notícies breus hi destaca una carta del President Carles Puigdemont agraint a l'Associació Cultural Lo Llaüt haver-li tramès la revista Malpàs i el calendari de 2020 dissenyat per Jaume Ferrús.
Aquest número la revista Malpàs viatja a Florència de la mà de Carla, Aina i Maria, mentre que l'Ariadna Ortiz és l'estudiant protagonista com alumna del GFCS d'Anatomia Patològica i Citodiagnòstic. En la secció del nom de les cases del poble, en aquesta ocasió s'endinsa en la història de Ca Lunares.
Aquest cop l'arxiu fotogràfic no va molt lluny i ens presenta una imatge de la plantilla de la Joventut Esportiva d'Ascó de la temporada 1992/93.
Esports, passatemps, literatura, medi ambient, noves tecnologies, actualitat educativa... són algunes de les altres seccions que podem trobar.