dijous, 29 de maig del 2008

Les preguntes d'Ibarretxe


El lehendakari Ibarretxe va concretant el seu full de ruta per mirar d’encarar el futur d’Euskadi fora de les coordenades actuals, lluny d’aquesta espècie de carreró sense sortida.
De moment ja ha entrat el seu projecte al Parlament basc per tal de decidir sobre la celebració d’una consulta popular el pròxim mes d’octubre. A més, ha presentat les preguntes que adreçaria als ciutadans d’Euskadi:

  • Esteu d’acord a donar suport a un procés de final dialogat de la violència si prèviament ETA manifesta la seva voluntat inequívoca de posar-hi fi d’una vegada i per sempre?

  • Esteu d’acord que els partits bascos, sense exclusions, iniciïn un procés de negociació per arribar a un acord democràtic sobre l’exercici del dret a decidir del poble basc i que aquest acord sigui sotmès a referèndum abans que finalitzi l’any 2010?

Hagués pogut ser més escuet... De totes maneres, tot sembla indicar que tot plegat quedarà en no-res. Les institucions de l’Estat ja deuen tenir a punt la maquinària al seu servei. No hauria de fer por escoltar la veu d’un poble.