divendres, 9 de maig del 2008

Pena-roja de Tastavins

Educació Infantil i Cicle Inicial del CEIP Sant Miquel d’Ascó hem anat d’excursió.
Ha estat un dia ennuvolat, amb amenaça de pluja, però malgrat tot hem passat un molt bon dia de visita per Pena-roja de Tastavins, aquest municipi del Matarranya amb poc més de 500 habitants i on encara ens podem entendre parlant en català. És un poble típic del Matarranya, de tipus medieval i ple de cases senyorials.
Hem anat a Inhóspitak, una seu del parc temàtic sobre els dinosaures Dinópolis, de Terol. En aquest poble es va descobrir el sauropode més gran d’Europa i un dels més grans del món, que va viure fa 110 milions d’anys i mesurava uns 17 metres d’alçada.
Al parc es veuen els fòssils originals i la rèplica completa d’aquest dinosaure. A més, s’explica els processos d’excavació que s’han fet i que encara continuen, i a més té una zona de sorrals per què els xiquets busquin els seus propis fòssils.

Hem visitat Lo Masmut, que és el nom del Museu Etnològic de la localitat, que té una exposició permanent que ens atansa a la vida i els oficis tradicionals de la zona fins a mitjans del segle XX. Està distribuït en nou sales: el celler, la quadra, l’elaboració del vi, la sega, el rebost i l’elaboració del pa, la llar de foc, el dormitori, la fusteria i la ferreria.

BubbleShare: Share photos - Find great Clip Art Images.

Finalment hem dinat al claustre del Santuari gòtic de la Virgen de la Fuente (1653) amb un dels enteixinats mudèjar més importants de l’Aragó.