dissabte, 4 d’abril del 2015

Declaració municipalista de Cervera

El passat dimecres, l'entitat que aplega més de 700 municipis per la independència, va presentar un manifest que promou que els càrrecs electes que surtin escollits de les eleccions del 24 de maig, jurin o prometin el seu suport al procés en la presa de possessió de l'acte de regidors i regidores. També van expressar el desig d'afavorir, tot respectant l'autonomia municipal, pactes entre partits sobiranistes després dels comicis.


DECLARACIÓ MUNICIPALISTA DE CERVERA 
Les eleccions municipals que es celebraran el dia 24 de maig de 2015 han de suposar molt més que una acció per configurar el govern de pobles, ciutats i viles de Catalunya. Els ciutadans i ciutadanes votaran els seus alcaldes i alcaldesses però també, amb el seu vot, s’expressaran clarament sobre el futur polític del nostre país, un sentiment que va començar a florir a la manifestació del 10 de juliol de 2010 i que ha quedat ben palès en les darreres concentracions del dia 11 de setembre, ara amb l’horitzó de les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre. Per tot això, l’Associació de Municipis per la Independència proposa a les candidatures que es presenten a les eleccions municipals del proper mes de maig del 2015 que subscriguin els següents: 

ACORDS 
1. Respectant sempre la plena autonomia de cada municipi, donar prioritat a les aliances de govern entre tots els partits compromesos a treballar inequívocament per l’exercici de l’autodeterminació de Catalunya i amb l’objectiu d’assolir, durant el proper mandat municipal, la plena sobirania de la nació catalana. 

2. Incorporar la següent fórmula en la presa de possessió de cada electe local, en ple de constitució de la nova legislatura municipal que tindrà lloc el dia 13 de juny de 2015. Un cop realitzat l’acte de jurament o promesa, afegir-hi de forma personal: ‘Per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, anuncio que resto a disposició del nou Parlament, del president i del govern de la Generalitat de Catalunya que sorgeixin de les eleccions del 27 de setembre de 2015, per exercir l’autodeterminació del nostre poble i proclamar, juntament amb totes les nostres institucions, L’ESTAT CATALÀ, LLIURE I SOBIRÀ’

3. Reafirmar el compromís dels nous ajuntaments per la transparència, la lluita activa contra la corrupció, el foment de la participació dels ciutadans en els afers municipals, així com prioritzar polítiques basades en la igualtat d'oportunitats, el manteniment dels serveis públics, pensant en els conciutadans que més pateixen, i més ho necessiten. 

4. Iniciar des del mateix moment de la constitució dels nous ajuntaments, al costat de l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i altres entitats, un període transitori de màxima inclusió i unitat d'acció de totes les organitzacions i partits polítics compromesos amb el procés a fi de garantir la victòria del conjunt de les forces sobiranistes a les eleccions del 27 de setembre. 

5. Manifestar que si el resultat de la voluntat democràtica a favor de la sobirania i de la independència de Catalunya esdevé majoritari a les urnes el 27 de setembre, mostrem la total disposició per iniciar el procés constituent cap a la independència de Catalunya al costat de les nostres institucions. 

6. Enviar aquest acord a l’Associació de Municipis per la Independència (info@municipisindependencia.cat). 

Girona, 1 d’abril de 2015