dimarts, 5 de juliol del 2016

Cosins germans, TV3

Avui dimarts comença una segona temporada del programa Cosins germans per TV3. En aquesta ocasió el programa busca les arrels de la cultura popular a través de les festes, i amb aquesta excusa,  l'actriu Sílvia Bel i l'escriptor Ferran Torrent, van visitar Ascó amb motiu de la festa de Sant Antoni, l'any 2015. 
Ja en el primer programa que s'emetrà aquesta nit a les 23.10 apareixerà la vessant lúdica de la festa amb les corrides de cavalls, matxos i rucs; i en un altre programa més endavant el protagonisme de Sant Antoni recaurà en els jocs a la plaça i la ballada de la jota.

A partir de la setmana vinent s'emetran dos capítols cada dimarts a partir de les 10 del vespre. Aquesta és el calendari d'emissió dels capítols:

05/07
C1- CALENDARI PAGÈS (Portalada Monestir de Ripoll, Festes de Sant Antoni d'Ascó-'corrides', Festa de l'oli de la Fatarella, Transhumància, Matança tradicional mallorquina)

12/07
C2- EL CICLE SOLAR (Fira de Santa Llúcia-Barcelona, Festes de Sant Joan de Ciutadella de Menorca)

19/07
C3- CULTURA DE L'AIGUA (Diada de Raiers, Vela llatina a l'Albufera de València, Processó marítima del Carme a Tarragona 'Serrallo'')

26/07
C4- CULTURA DEL FOC (Falles de València - Baixada de falles de Taüll)
C5- CALENDARI LUNAR (Carnaval de Vilanova, Carnaval de Vinaròs, Calçotada, Dansa de la Mort - Verges, Celebracions del Corpus de València)

02/08

C6- L'ALGUER
C7- PATRIMONI IMMATERIAL DE LA HUMANITAT (Patum de Berga, Tribunal de les Aigües, Misteri d'Elx, Cant de la Sibil·la a Mallorca.

16/08

C8- TEMPTATS PEL MAL (Santantonà de Forcall, Festa de l'Ós de Prats de Molló, Entrevista Josep Vicent Frechina, Correfoc de la Mercè de Barcelona)
C9- ENTRE DOS MONS (Cerca de Bolets al Matarranya, Castanyada i Ball de Bruixes a Viladrau, Altar de Muertos del Museu Etnològic de Barcelona)

23/08

C10- TERRA DE MÚSICS (Liceu de Barcelona, bandes de música valencianes)
C11- EL PATRÓ DE LA CORONA (Diada del llibre i la rosa, Festa de Moros i Cristians d'Alcoi)

30/08

C12- EL JUDICI FINAL (Festa de Sant Antoni d'Ascó - Jocs populars i ball de la Jota d'Ascó)