dijous, 27 de desembre del 2018

Infraestructures de fa 100 anys

Estem acabant el 2018 i per tant, ara fa cent anys, que tiraven endavant algunes infraestructures que tenen a veure amb el nostre poble. Eren anys en què l'obra de la Mancomunitat de Catalunya s'estava fent efectiva intentant arribar a tots els racons del país. Els diputats catalans a les Corts Espanyoles també tiraven endavant accions per concretar actuacions en serveis i obres als seus districtes electorals.
Fruit de tot això, d'aquell 1918, i consultant la premsa de l'època sabem que:

  • Carretera d'Ascó a Batea. — Per la Direcció general d'Obres públiques ha sigut aprovat el presupost de gastes del replanteix previ del tros segon de la carretera d'Ascó a Batea per Villalba i Fatarella i ordenat l'envio del seu import pessetes 2.517'70 a n'aquesta Quefatura, i tot seguit de rebudes comensaran ja les mentados obres. Felicitem a nostres bens amics dels pobles indicats per la nova concesió obtinguda.(Renovació, 07.04.1918)
  • —Han sigut també aprovats per la esmentada Direcció (Direcció general d’Obres Públiques) el presupost de gastos del camí veinal des de Vinebre a la ribera de l'Ebro devant la barca d'Ascó.(Renovació, 21.04.1918)
  • —Han empezado los trabajos de la nueva línea telefónica Flix-Ascó (Diario de Tarragona, 27.04.1918)
  • Pressupost aprovat.—Degut a les gestions del diputat per el districte de Gandesa nostres estimat amic En Macià Mallol Bosch, ha sigut aprovat el presupost de gastos per a e1 replanteix del primer tros de la carretera de Gandesa a Flix a la de Escatron a Gandesa, pasant per Fatarella i Villalba o sigui el tros de Ascó a Flix. (Renovació, 05.05.1918)