diumenge, 23 de desembre del 2018

Malpàs 100


La revista Malpàs celebra el 25è aniversari i arriba al número 100! I per commemorar-ho la revista compta amb el primer editorial de la revista (agost de 1993), amb un recull de les persones que han format part de l'equip de redacció (49 persones) i el llistat de tots els col·laboradors que d'una manera o altra hi han participat (369 persones). A més, les revistes de la comarca també hi tenen el seu paper, ja que se'ls va demanar un breu text per valorar la tasca realitzada, així es compta amb textos de La Veu de Flix, La Riuada de Móra d'Ebre, Lo Mussol de la Palma d'Ebre, La Caragolera de Vinebre, i la revista Tivissa.
La resta de la revista manté les seccions habituals de notícies locals i comarcals i de les activitats de l'Associació Cultural Lo Llaüt, sense deixar de banda seccions com Arrels que ens endinsa en la història i el patrimoni del territori, els articles d'opinió o el racó literari. En la secció d'Asconencs pel Món, la protagonista és Ivet Pubill des de Sydney (Austràlia).
El record fotogràfic ens trasllada a mitjans del segle passat amb un llaüt descansant a la vora del riu. Probablement aquesta deu ser la secció que mai ha fallat en aquests 25 anys de Malpàs.
Finalment, Biel Pubill, coordinador de la revista en tot aquest període, com ell mateix defineix la decisió, fa "un pas al costat" tot esperant que a redós de Lo Llaüt i en el moment dolç i dinàmic que viu l'entitat, "sorgiran persones que estiraran el carro de Malpàs". Gràcies Biel per la trajectòria de la revista, i gràcies per seguir remant per Malpàs a partir del número 101.