dijous, 18 d’octubre del 2007

Carod respon


Sense que serveixi de precedent, avui parlarem de Carod-Rovira. El conseller de la Vicepresidència va participar en el programa Tengo una pregunta para usted de TVE juntament amb representants d'IU i de CiU. En aquest espai de la televisió pública una colla de ciutadans fan preguntes als representants polítics de l'estat, i des de la seua emissió, dimarts passat, ha portat força cua la presència de Carod.
Vam veure un Carod valent, sense vacil·lar en les seues intervencions, amb idees clares, amb ànim de pedagogia si convenia, però sense voler fer-se el simpàtic (aquest mal tan català!). Vaja, vam veure un Carod que últimament semblava desaparegut amb allò de la pluja fina i el patriotisme social. Llàstima que aquesta fortalesa d'arguments no els utilitzi allà on seria necessari, per exemple, dins del govern.
El programa va tornar a manifestar un cop més com certs sectors de la societat espanyola continuen veient el fet català com quelcom extraterrestre. La incomprensió i la crispació continuen, i a voltes, creix, en el segle XXI. En fi...
El format del programa és interessant, potencia la participació ciutadana i pot ser aconsegueix apropar, ni que sigui una mica, els polítics a la vida real.
Per cert, trobo que els grups que anomenen "de les minories" tenen polítics vàlids i capacitats... Interessant... en prendré nota!