dimecres, 17 d’octubre del 2007

Joan Lahosa


Coincidint amb la visita a la Festa de l’Aiguardent de Prat de Comte vaig tenir ocasió de visitar la Sala d’Exposició Joan Lahosa Valimanya, dedicada, com el seu nom indica, a la figura d’aquest artista local (Prat de Comte 1902- Barcelona 1981).
Des de fa dos anys que hi ha aquesta mostra permanent a Prat de Comte que es pot visitar divendres i dissabtes de 19 a 21h i els diumenges de 12 a 14h.
Val a dir que entre la producció artística de Joan Lahosa hi ha les pintures del Santuari de la Fontcalda.
Aprofito les paraules que Artur Bladé i Desumvila va dedicar al pintor i que he trobat en els tríptics que hi ha a l’exposició. Diu així: “Dotat d’una immensa capacitat de treball, trobaríem pocs artistes que puguin comparar-se amb Joan Lahosa en perseverança i dedicació a l’art que ha estat la raó essencial del seu existir en aquest món, un món, que sense art, sense pintura, per a ell no tindria sentit”.
El poble de Prat de Comte dedica a l’autor el Premi del Concurs de Pintura Ràpida que se celebra coincidint amb la Festa de l’Aiguardent així com un concurs infantil de dibuix en el marc de la festa major.

1 comentari:

Anaid ha dit...

Joan Lahosa, fou un pintor per vocació. La seva força espiritual sempre el va fer tirar endavant. Tots n'hauríem d'aprendre.