dimarts, 22 de febrer del 2022

Ascó amb la Ribera en flor

La ruta consta de dos itineraris: un des d'Ascó, i l'altre, des de Vinebre, a peu. En totes dues rutes, guiades, el trajecte es farà per entremig dels ametllers florits.
Totes dues rutes conflueixen en un punt on de la mà d'un viticultor, es farà un tast de vins locals i activitats relacionades amb aquest producte de la Ribera.

Us proposem una caminada de baixa dificultat i apta per a tots els públics, fins al castell d'Ascó, on realitzareu una visita guiada pel recinte per conèixer la seva apassionant història i, a la vegada podreu gaudir des de dalt de la garita de l'espectacle de colors que ens ofereixen els camps florits de les Illes.
En finalitzar, accedireu al Molí del Cavaller per realitzar un tast de vins del Celler Serra acompanyats de producte agroalimentaris locals.

Més informació: Turisme Ascó, telf. 977 406 583; turisme@asco.cat; www.ascoturisme.cat

dilluns, 21 de febrer del 2022

Cicle Gaudí de febrer: 'Las leyes de la frontera'

 

SINOPSI

La pel·lícula basada en la novel·la homònima de Javier Cercas, explica la història de l’Ignacio, un jove de Girona que coneix dos delinqüents del barri xinès de la ciutat un estiu de 1978.

Sense preveure-ho, les seves noves companyies l’endinsen en constants furts, robatoris i atracaments per la ciutat. L’Ignacio anirà creixent a mesura que viu una intrèpida història entre el bé i el mal.

El film de Daniel Monzón ens mostra la cara més emotiva del cinema quinqui.


diumenge, 20 de febrer del 2022

27a Copa del Rei per al Barça de bàsquet

     

Campió de la Copa del Rei 2022

dissabte, 19 de febrer del 2022

Malpàs 112


L'últim número de la revista Malpàs de 2021 acaba recordant una de les imatges que van marcar l'any com és l'Ascó sota un mantell de neu. En l'editorial la revista difon el manifest del Correllengua elaborat per Carme Junyent, del Grup d'Estudis de Llengües Amenaçades.
El bloc informatiu recull bona part del contingut fent-se ressò de l'actualitat del darrer trimestre de l'any.
La secció "Malpàs al món" ens ha atansat fins a Andorra.
El protagonista d'"I tu, què estudies?" és Miquel Rodríguez Ortiz, estudiant d'Enologia a la URV, i també ens apropem a l'experiència de l'entrada a l'institut de Flix de l'alumnat de 1r d'ESO d'Ascó.
La secció "Arrels" ens recorda un dinar de Sant Jeroni de Móra a mitjans dels anys quaranta, el nom de la casa de Cal Ciego o la vida de la Paulina Jordà Serra que va viure 108 anys, abastant tres segles (1897-2005). Ella és l'escollida d'Ascó en l'exposició Te n'aDones, de dones de la Ribera d'Ebre organitzada pel CERE. La premsa històrica ens trasllada a 50 anys enrere amb el món del pessebrisme i els diorames com a protagonistes.
També s'inclouen les bases del XXXIV Premi Literari Vila d'Ascó i del XVII Premi de Poesia Joan Perucho.
Val la pena llegir el text Castanyes de la Glòria Tomàs Nus, en el "Racó literari".
"D'interès ciutadà" ens apropa als delictes contra la seguretat viària, un article de l'advocat Albert Samper; i l'empremta dactilar i els smartphones és el tema de les noves tecnologies que cada trimestre ens aporta l'informàtic Joan Biarnés. I una nova secció s'estrena: "Codis QR de la població" que incorpora la informació de tres elements patrimonials d'Ascó: el perxe de Peresans, l'església parroquial Sant Joan Baptista i el perxe de Santo Domingo.
Dels esports destaca l'actualitat del Club d'Atletisme i els resultats de la temporada 2021 d'Ernesto Franquet com a esportista de la Federació Catalana de Tir Olímpic.

I com sempre, el millor regal de l'últim exemplar de l'any és el calendari que dissenya i elabora Jaume Ferrús Serra, aquest cop dedicat a una Catalunya independent, diversa, integrada, cívica, compromesa, humanitària, feminista, pacífica, històrica, demòcrata, antifeixista i lliure.

dijous, 17 de febrer del 2022

dimecres, 16 de febrer del 2022

dimarts, 15 de febrer del 2022

divendres, 11 de febrer del 2022

Procés participatiu de la festa major d'Ascó

A finals d’any es va convidar la joventut d’Ascó a un procés participatiu per proposar cantants o grups pel concert jove de la Festa Major.

En ser un procés tan obert, el resultat ha ofert una varietat d’artistes, amb els quals, des de la Comissió de Festes ja hi ha començat a treballar per conèixer disponibilitats i pressupost, ja que en alguns casos a aquestes alçades ja tenen la gira completa o bé prioritzen poblacions de dimensions més grans.

Malauradament la participació no ha estat gaire elevada, amb la qual cosa de cara a properes edicions es plantejarà un format no tan obert i a partir de noms d’artistes que tinguin disponibilitat per actuar a la nostra festa major.


divendres, 4 de febrer del 2022

Igualada 2022

Igualada pren el relleu de Tortosa com a Capital de la Cultura Catalana, esdevenint la divuitena ciutat que rep aquest reconeixement al llarg del temps.

La Capital de la Cultura Catalana s’adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l’interior com a l’exterior. El Parlament de Catalunya va donar suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, en data 25 de març de 2004.
Fins ara, han estat elegides capitals de la cultura catalana les següents ciutats de l’àmbit lingüístic català: Banyoles (2004), Esparreguera (2005), Amposta (2006), Lleida (2007), Perpinyà (2008), Figueres (2009), Badalona (2010), Escaldes-Engordany/Principat d’Andorra (2011), Tarragona (2012), Ripoll (2013), Barcelona (2014), Vilafranca del Penedès (2015), Vic (2016), Reus (2017), Manresa (2018),  Cervera (2019), El Vendrell (2020) i Tortosa (2021). La ciutat escollida per la següent edició és Lloret de Mar (2023).