El passat dissabte 5 d’abril, el Magatzem de Rita va acollir la presentació oficial dels llibres guardonats en l’edició 2024 dels Premis Vila d’Ascó. Un acte que tanca el cercle iniciat mesos enrere amb el veredicte del jurat i que culmina amb l’entrega de les obres ja editades i en paper al públic.
Conduït per Joan Navarro, l’acte va servir per donar a conèixer les obres publicades dels guanyadors i guanyadores, amb l’excepció del Premi de Narrativa Breu per a Joves, que es va presentar en format doble: amb els relats premiats tant el 2023 com el 2024.
Entre les obres destacades, el recull de microrelats Vida i bellesa, on trobem La llàntia màgica, de l’autora Alba Fondevilla.
En l’apartat de narrativa breu juvenil, es van presentar les obres Tres anys després, de Nerea Ortiz; El desig, d’Anna Pallejà; Infàncies segrestades, d’Aina Ribes; Son i preocupacions, de Mariona Blanch; i dues obres d’Ivan Querol: Sobre en Toby o la vigília i De diàleg i fang.
També es va presentar el poemari Aversions, de Ramon Cardona Colell, guanyador del XIX Premi de Poesia Joan Perucho, i la novel·la Els dos últims Fabergé, de Cristina Canamases Guitart, reconeguda amb el XXXVI Premi Literari Vila d’Ascó.
Els autors i autores van poder signar els seus llibres i compartir impressions amb el públic assistent, en una trobada que ja s’ha convertit en una cita ineludible per al món literari del municipi i que ens acosta a la nit de la cultura que enguany tindrà dues novetats pel que fa a les actuacions.
L’acte es va completar amb la música de la cantant Carme Canela, acompanyada al piano per Joan Monné, que va oferir una actuació preparada en diversos blocs, pensats per harmonitzar amb el to literari i emocional de la vetllada.
Amb aquest acte, Ascó dona el tret de sortida a una primavera intensament literària. La presentació dels llibres editats no només tanca un capítol per als autors guardonats, sinó que obre una etapa vibrant plena de cultura, amb Sant Jordi i la Nit de la Cultura al calendari immediat. Una temporada que promet emocions, noves lectures i l’enfortiment d’un teixit creatiu que fa de la literatura una eina de comunitat i expressió viva.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada