divendres, 18 de juliol del 2008

Puig desafortunat


Felip Puig (CiU) ha protagonitzant unes desafortunades declaracions en què es queixava del nivell del català que empra el president Montilla. Tot i no haver-les escoltat, sí que he sentit les rèpliques d’adversaris, de tertulians... No comparteixo en absolut les declaracions del dirigent convergent i vull creure que una majoria del país valora l’esforç en l’ús de la llengua que fa José Montilla en les seues actuacions com a president de la Generalitat. Montilla és el clar exemple de la integració al país sigui quina sigui la seua llengua familiar i demostra que a Catalunya funciona l’ascensor social –copiant la idea d’algun polític català-.
Però permeteu-me un matís, després d’aplaudir l’esforç que fa el president per millorar dia a dia, esmentar que és el mínim que podem demanar al primer representant del país. El president Montilla fa el que ha de fer, parlar la llengua pròpia del territori que governa, i en el seu cas, si cal, esforçar-se per millorar. Crec que li entra en el sou.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Jo també valoro l'esforç que fa Montilla per aprendre el català. Llàstima que hagi trigat tants anys a posar-s'hi.
De ben segur que si s'hi hagués posat al poc d'arribar ara tindria un català més decent.
Dir que és un exemple per als immigrants és dir-los que no cal que s'hi posin ara, sinó que poden esperar uns quants anys, que pots arribar a ser president del país amb uns coneixements del català que no servirien ni per a ser mosso.