dimecres, 30 de desembre del 2009

Afers exteriors

La setmana passada es va posar fi a la cinquena temporada –i sembla ser que última- del programa Afers exteriors, que ha conduït i dirigit Miquel Calçada (Mikimoto).
L’objectiu del programa quan va començar, cap allà el 2003, era innovador quant a mostrar les vivències de catalans arreu del món. Miquel Calçada ha aconseguit apropar-nos les històries dels protagonistes de l’espai amb el seu toc tan personal, amb certa ironia a vegades revestida d’ingenuïtat. I ho ha fet amb la seua visió del món desacomplexadament catalana. Ha estat un tipus de programa que ha aconseguit interessar l’audiència a partir del dia a dia, de la quotidianeïtat de les persones que viuen lluny del seu país d’origen, de les dificultats o no en adaptar-se a la terra d’acollida, de les curiositats, de les diferències en la forma de vida o en els aspectes culturals...
No sé quants països ha degut visitar però n’han degut ser una bona colla, i pel que s’ha vist segons les dades d’audiència de TV3, l’acollida ha estat molt positiva.