dimarts, 16 de febrer del 2010

Temps de construir

A finals de l'any passat apareixia el segon volum de les memòries de Jordi Pujol: Memòries. Temps de construir (1980-1993) i que abarca el primer període del govern de la Generalitat sota la presidència de Pujol.

L'he estat llegint aquests dies i per qui tingui un mínim interès per la política catalana, és una lectura prou entretinguda. L'estil és molt pujolià -tot i que ha estat escrit amb la col·laboració del periodista d'El Punt Manuel Cuyàs-. Ens atansa a un període en què el president Pujol en destaca precisament la "construcció" o la "reconstrucció" del país després de la dictadura, on tot estava per fer. Per això en certs moments fa una espècie de llistat d'actuacions dels seus departaments de govern.

Però també esmenta altres episodis d'aquests anys, des del 23-F als Jocs Olímpics de Barcelona.

Són uns anys que a nivell personal van estar marcats pel cas Banca Catalana, el qual també apareix reflectit en el llibre.

És interessant atansar-se a un període la història recent del nostre país a partir de la visió personal d'un dels seus protagonistes, conèixer la història en primera persona. Però també he de dir que en el fons no hi ha massa lloc per a la sorpresa, tot i que s'hi explica alguna interioritat, que sempre són curioses de conèixer.

Ara queda un tercer volum de memòries per als darrers anys del seu mandat i de la seua implicació en la governabilitat de l'Estat.